Гейове изгониха кандидат от листите на „Промяната“

0
236
Русимов, вляво, с Никола Минчев в предизборна кампания. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Бисер Русимов участвал в „Шествие в подкрепа на семейството“ в Бургас и запалил знаме на ЛГБТИ

Кандидатът за депутат от “Продължаваме промяната“ Бисер Русимов, съобщи във Фейсбук, че се оттегля от бургаската листа на партията. Причината е във вълната от обвинения, които кандидатурата му предизвика в социалните мрежи.

Името на представителя на ПП нашумя след  участието му в организацията на бургаското „Шествие в подкрепа на българското семейство“ – контрашествие на първия “Бургас Прайд“. Според очевидци обаче  Русимов е запалил знаме на ЛГБТИ-общността по време на контрамитинга.

“В листата за народни представители на “Продължаваме Промяната“ в Бургас влязох, защото подкрепям новият модел политици – достойни хора, които поставят обществения интерес пред личния, ежедневно“, пише Русимов.

Той уточнява, че причината да се откаже от предизборната надпревара не е “защото Л. Г, Б. Т, активисти ме определят като хомофоб и ме атакуват, а защото не искам омразата срещу мен в една кална политическа кампания да повлияе на стойностни хора с по-благородни и високи каузи от тази да влизат в суетни битки“.