Геор Георгиев: Г-н Петков, Жан-Виденовият ви край изглежда не толкова далеч и за него вина няма да носи нито един от призраците в главата ви

0
543
ес
Георг Георгиев СНИМКА: БНТ

Екипът на Кирил Петков трескаво търси причини за катастрофата извън собствената си некадърност

Георг Георгиев, фейсбук

Разбирам, че екипът на Кирил Петков трескаво търси причини за катастрофата извън собствената си некадърност. В такава отчаяна ситуация, и възползвайки се от тоталната обърканост на премиера, е лесно в главата му да бъде насадена увереността, че вината за всички провали идва от ГЕРБ или МГЕРБ, от „хибридки”, „пиарки” и всякакви други чудовища от под леглото на Асен Василев.

Но г-н министър-председател, не е това причината и е добре да го разберете, преди да се озовем на дъното, към което вече неумолимо летим.

Ваш икономически министър е Корнелия Нинова от БСП. Неин съветник е Румен ФалирахБългария Гечев. В медиите се появиха въпросителни какво е общото между енергийния ви министър Александър Николов и лице известно като „Сашо Кеша”? В състояние на война на няколко километра от границите ни експерти по външна политика все още с усилие се сещат за името на външния ви министър, а министърът ви на транспорта ще прави летящи коли? Финансовият ви министър пък, и ваша дясна ръка, все още държи данъчен измамник за началник на данъчната администрация. Депутат от вашата собствена политическа формация, обвинява в тежки корупционни схеми вашия земеделски министър и ваш коалиционен партньор.

И списъкът с „добри попадения” на воденото от вас правителство, може да продължи дълго, г-н премиер.

Така че, за да не се озове ситуацията в много лоша ситуация, г-н Петков и ти Кириле, само от вас зависи дали ще избегнете Жанвиденовия край. А той вече изглежда не толкова далеч и за него вина няма да носи нито един от призраците в главата ви. Воденичните камъни на шията ви са много, но първо се освободете от тези на надменността, егоцентризма, самолюбието и нескритото отвращение от хората в нужда. Последното определено е престъпление – ако не пред земния съд, то със сигурност пред Божия.