Георг Георгиев: България е на най-ниската точка на икономическото си равнище от 90-те години насам

0
63
ес
Георг Георгиев СНИМКА: БНТ

По думите му има огромна политическа немощ и некадърност по темата с газа

„Служебната власт е в положение да стабилизира страната след кризите, до които ни доведе кабинетът на Петков. Те трябва да направят нещо, за да не катастрофира държавата. Ние сме с двуцифрена инфлация, цените на горивата са непосилни, а тези на газа и тока са космически. България се намира на най-ниската си точка на своето икономическо и социалнополитическо равнище от 90-те години насам“, коментира Георг Георгиев, бивш зам.-министър на външните работи от ГЕРБ, пред Нова нюз.

Според него България трябва да има еднакви външнополитически виждания с алиансите, от които е част – ЕС и НАТО.

„Има партии, които се противопоставят на европейските виждания и на членството ни в тези съюзи. Правят го, защото някъде хващат внимание. Такава тенденция би ме притеснила. Тяхната реторика е заблуждаваща и спестява факти. Политическа нестабилност настъпва където европейското семейство не функционира”, смята той.

По думите му има огромна политическа немощ и некадърност по темата с газа.

„Газопроводът с Гърция не е готов само заради Кирил Петков. Той е причината и за липса на танкери втечнен газ. По тръбата все още не тече газ, макар и Петков да твърди друго”, подчерта Георгиев. И уточни, че партията на Стефан Янев трябва да заяви своите приоритети, за да прецени ГЕРБ дали е потенциален партньор./Tribune.bg