Георг Георгиев: Имаме един усмихнат премиер без политическо и експертно покритие

0
139
Георг Георгиев

Моделът „Борисов“ купува „Локхийд Мартин“, а моделът „Петков“ модернизира МиГ, коментира депутатът от ГЕРБ

В момента България е един пасивен наблюдател и обект на международната политика. Tова заяви депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев пред БНТ за геополитическия сблъсък между НАТО и Русия.

ГЕРБ виждат, че правителството нямат елементарни познания по външна политика и фрази за това, което те говорят пред публиката. Всичко, което има като външна политика, щше да отсъства, ако не беше опозицията. Правителството трябва да е проактивно, настоя Георгиев.

Той запита с какви задачи и функции ще бъде натоварен батальонът, който предлага военният министър Стефан Янев. Правителството трябва да подреди първо в собствената си глава стъпките, които трябва да предприеме и да е изискало от НАТО съюзниците ни да застанат зад нас и да каже откъде черпи информацията, коментира Георгиев. Той не е чул и анонсирана среща на правителството с НАТО.

Той увери, че няма риск за газовите доставки за България. Държавата се намира в пропаст и продължава да пропада. Ако правителството не си даде сметка, че има проблеми, нещата ще стават все по-тежки за българските граждани, предупреди Георгиев.

„Външната политика и отбранителната стратегия, която имахме, е България да е сигурно място. Това беше идеята да кажем, че защитаваме икономиката, туризма и вярваме на гражданите за усещането си за сигурност. Много е добре да се прави анализ, но и да има реални стъпки“, подчерта Георгиев.

Според него в момента имаме едно много усмихнато лице но премира Кирил Петков, но нищо повече – никакво политическо и експертно покритие.

По думите му за съжаление новината е, че няма новини от вчерашното извънредно заседание на парламента по повод украинската криза. Чули се шаблонни фрази, които не вдъхват доверие на опозицията, че правителството знае какво прави. ГЕРБ чули от правителството още искрени и от сърце лъжи, които предвид на фактите дори изреклите ги не вярват в тях – за дефицитите в армията, за липсата на средства, за недофинансирането, посочи Георгиев.

Той увери, че армията е свръхоборудвана, тя е мегаоборудвана и ултрафинансирана през последните 10 години. Премиерът Борисов бе поздравен от американската администрация за това, че спазил ангажимента 2% от БВП да бъдат отделени за армията. Георгиев даде и друг пример от правителството на ГЕРБ – закупуването на осем изтребители Ф16, блок 70. Сега в новия бюджет няма средства за закупуване на втората ескадрила Ф16, блок 70.

„Моделът „Борисов“ купува „Локхийд Мартин“, а моделът „Петков“ модернизира МиГ“, сравни Георг Георгиев.

Дадени са над 5 млрд. лв. за отбрана по груба сметка от 2009 г. насам, отчете той.