Георг Георгиев: Изправени сме пред редица предизвикателства заради водената от предишното правителство политика

0
94
Георг Георгиев

Ако ГЕРБ е на власт, страната ни ще се възползва от европейската солидарност, както и досега, казва той

Новината, че Манфред Вебер е бил освиркан в ЕП, е един отвратителен фейк, който не отива на медиите, които го промотират. Това е тотална фалшива новина. Г-н Вебер не е бил освиркван. Дебатът по темата с политическите арести е изключително важен. Държавата ни вече не попада в термина „правова“. Прибегна се до незаконни методи за задържането на лидера на най-голямата опозиционна партия. Това заяви Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Повечето послания в ЕП пряко или индиректно бяха свързани с войната в Украйна и нейните измерения. Г-жа Урсула фон дер Лайен представи колко средства са предоставени на Украйна – 19 млрд. евро. Русия обяви война не само на Украйна, но и на енергетиката. Европа усеща на гърба си руската агресия. Председателят на ЕП очерта няколко основни линии пред съюза – освен диверсификацията постави много сериозен акцент на възобновяемите енергийни източници и на водорода. Очевидно сега Европа ще се възползва от това да развитие технологиите и иновативните енергийни източници“, обясни той.

По думите му, ако ГЕРБ е на власт, страната ни ще се възползва от европейската солидарност, както и досега. „Ако имаме една предвидима и предвидлива политика и едно правителство, което се ползва с доверие в Европа, ще имаме достъп до всички ресурси. Политиката да се разпокъса и да нямаме никаква последователност в действията, доведе до ситуацията, в която се намираме днес“, подчерта Георгиев. По думите му България е можела да се възползва от по-изгодни икономически сделки.

„Газпром“ доказа, че е ненадежден доставчик на газ. Ние бяхме единствената политическа сила, която предложи да се откъснем тотално от този доставчик. Ние бяхме правителството, което елиминира посредниците от газовите сделки“, припомни той.

„Изправени сме пред редица предизвикателства заради водената от предишното правителство политика. Нужно ни е стабилно правителство“, изтъкна Георг Георгиев.