Георг Георгиев за Кирил Петков: Фалшив герой със самочувствие на абсолютен монарх

0
481
Кирил Петков

Бившият министър пак опитва да съветва Конституционния съд как да реши казуса с гражданството

Бившият министър и настоящ лидер на ПП пак се опитва да съветва Конституционния съд как да реши казуса с гражданството с пост във фейсбук и предизвика негативни коментари. Ето какво написа Петков, който е споделил и линк към статия на Михаил Екимджиев:

“… конституцията трябва да принадлежи на живите, а не на мъртвите. Даването на ново тълкуване на конституционните разпоредби в контекста на новите поколения може да бъде от съществено значение за избягване на текстовото изменение на конституцията от учредителната власт.”

Ето и коментари:

Явор Дачков:

Най-добре ще е Конституцията да се преправя както е удобно на всеки, сдобил се с внезапната и непостоянна народна любов. И той да е доволен и феновете да са спокойни… Правилата са за задръстеняци.

Георг Георгиев, ГЕРБ:

Конституцията трябва да принадлежи на всеки самозванец решил да ни „оправя”. Фалшив герой със самочувствие на абсолютен монарх, от чиято единствена воля зависят обществените и политически норми, закони и правила.

Скоро очакваме предложение за сливане с Църквата и Кирил Петков да поеме функциите и на патриарх. В крайна сметка тези, които са разделили светската от духовната власт, вече не са живи.