Георги Георгиев: Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще е ясен през септември

0
83
Георги Георгиев

Ние сме политическата сила, която преобрази града и изгради 52 км метро, казва председателят на СОС

Кандидатът на ГЕРБ за кмет ще бъде обявен през септември. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„В навечерието на изборите много често ще трябва да отричаме лъжи. Ние сме политическата сила, която преобрази града и изгради 52 км метро. Няма как едни жълти павета и спекулациите с тях да изтрият всичко, на което хората се радват в кварталите“, коментира той спекулациите, че партията няма да издигне кандидат за кмет на столицата.

„Върви най-голямата програма за подмяна на тротоари в София. За да няма случаи като жълтите павета, приехме една наредба в коя зона в София какви настилки може да има. Изпълнява се в различните райони с различна скорост“, каза още Георгиев.

„Реденето на жълтите павета е работа на специалистите. Общината не е избрала някой квартален майстор, а голяма публична компания. Не им е платен нито един лев до момента, вече бяха глобени 100 хиляди лева. Помолил съм всеки ден на място да има човек от общината. Строителите носят отговорност“, увери председателят на СОС.

„За мен е странно една от най-големите строителни компании в България да не може да подреди 2000 кв. м жълти павета“, коментира той.

„Създадохме първата в страната безплатна правна подкрепа и консултация с психолози за жени и деца, пострадали от домашно насилие. На последното заседание на общинския съвет увеличихме подкрепата с 50%“, обяви Георгиев.

„Лоша новина е, че хората имат нужда от тази програма. България няма такава държавна политика и решихме, че като столица трябва да зададем посоката. Програмата е отворена за жени и деца от цялата страна, не само от София.

Програмата помага на пострадалите с намиране на работа, започване на нов живот в столицата, ако са от по-малък град.

„Ангажирали сме най-добрите адвокати, имаме издадени над 30 ограничителни заповеди. Всичко, от което има нужда в началото, го предоставя Столична община“, увери Георгиев.

„Домашното насилие не е личен проблем, не е проблем на съседите. Това не са семейни въпроси, това са цивилизационни въпроси. Не мога да приема в 21 век български жени и момичета да бъдат подлагани на тормоз“, каза той.