Георги не бил извършил насилието над Дебора, твърдят адвокатите му

0
55
Насилникът Георги

Това показвала ДНК-експертизата

 

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението“.

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги – нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев – за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче, предаде БТА.

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда“.

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“ по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.