ГЕРБ поиска веднага да отпадне зеленият сертификат

0
78
Костадин Ангелов Снимка: архив

30% от зелените сертификати са фалшиви, обяви бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов

ГЕРБ поиска веднага да бъде отменено изискването за зелен сертификат, защото правителството се е провалило с въвеждането му.

„Когато ви искат зелен сертификат, искат ли ви лична карта? МВР се провали в спирането на търговията със зелени сертификати. Имаме данни, че 30% от зелените сертификати са фалшиви“, обяви бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов.

По думите му притежаването на фалшив сертификат е опасно и убива хора.

Той беше категоричен, че от ГЕРБ не са против зеления сертификат, а против неговото побългаряване и невъзможност на МЗ да спре търгуването със зелен сертификат.

Ангелов коментира, че от „Възраждане“ са научили, че премиерът Кирил Петков е казал в телефонен разговор, че зеленият сертификат ще отпадне. „Премиерът е водил разговор на тъмно за отмяна на зеления сертификат“, коментира той.

„Зеленият сертификат беше въведен на инат от Стойчо Кацаров и побългарен, така че да има неща, които не са европейски изисквания. На нашия зелен сертификат никой не вярва, европейски държави не го признават и искат PCR тест“, отсече той.

Росица Кирова коментира, че зеленият сертификат се използва за начин на репресия срещу работещи хора

„От „Въздържане“ внасят жалба до КС за отмяната на зеления сертификат и ще им помогнем, 12 души от нашата ПГ се подписаха под тази жалба“, съобщи тя.