ГЕРБ призова Мирослав Иванов-Фена да си подаде оставката като заместник-председател на НС

0
466
Мирослав Иванов-Фена уж посреща Кирил Петков в Ямбол. Снимка: ПИК

Без повод отнехте думата на опозицията и нарушихте правилника, мотивира се Десислава Атанасова

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова призова депутата от ПП Мирослав Иванов-Фена да си подаде оставката като заместник-председател на НС. Той отне думата на опозицията и наруши правилника по време на парламентарния контрол днес, като даде почивка на депутатите за 20 минути, „за да се охладят страстите“.

„Без повод отнехте думата на опозицията. Последния път колега ви връчи таблетка валериан. Сега може би имате нужда от това, а и да освободите трибуната, за да се заеме от друг с по-голяма чуваемост към опозицията. Призовавам ви да отстъпите председателското място, например, на г-н Атанас Атанасов от ДБ и считам, че той по-добре ще ръководи пленарното заседание, защото е доказал през годините, че може да чува какво говори опозицията. Моля ви настоятелно освободете място пръв сред равни и заседанието да продължи с някой, който може да владее залата. Нашата група ще започне диалог за отстраняването ви, вие нямате място на тази трибуна“, посочи Атанасова.

В отговор Мирослав Иванов изтъкна, че прилага един аршин към всички. „Спазвам правилника и правилата. Започвайте диалог с когото искате. Няма да си подам оставката, защото няма основание за това“, смята Иванов.

В социалните мрежи наричат Мирослав Иванов Фена, след като бе публикано видео, на което той слиза от автобус с Кирил Петков и после играе ролята на местен фен посрещач.