ГЕРБ регистрираха листите си в Пловдив, Русе, Благоевград, Хасково, Пазарджик и Перник

0
90
герб
Снимка: архив

Водачи са министри от кабинета „Борисов 3“ и депутати от последните два парламента

ГЕРБ регистрираха листата си в Пловдив-област. В нея има 22 имена. Водачи са Дани Каназирева и управителя на болницата в Асеновград – д-р Иван Червенков. Кметът на село Крумово Румяна Самоковарева е седма в листата.

каназирева
Дани Каназирева Снимки: ГЕРБ

В Русе водач е Десислава Атанасова. Втори е Михаил Илиев – професор в университета „Ангел Кънчев“, а трети – студент по право – Георги Кръстев.

Десислава Атанасова

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избирателна комисия – Благоевград листата си, като документите бяха внесени от областния координатор и евродепутат Андрей Новаков, областния организационен секретар Даниела Савеклиева и водача на листата Росен Желязков. „Отбор, на който играта върви не сменя капитана“, коментира Андрей Новаков пред медиите след регистрацията в РИК. Според него партията в областта е в добра кондиция и тръгва с енергия и увереност към поредна изборна победа. Новаков уточни, че средна възраст на кандидатите е 37 години.


В Пазарджик водач на партията отново ще бъде Екатерина Захариева. ГЕРБ се явява отново с пълна листа от 18 кандидати, но в нея има 5 нови лица. Седем жени и единадесет мъже, сред които трима лекари, четирима юристи, икономисти, предприемачи, инженери и педагози ще бъдат кандидати за народни представители.


Водач в Перник ще бъде Кирил Ананиев.

Изискуемите документи в РИК – Перник внесоха още вторият в листата Георг Георгиев, областният и общинският координатор на ГЕРБ Емил Костадинов, Денислав Захариев и секретарят на областното ръководство Мирослава Николова.

„В момента ние сме разработили пакет от антикризисни мерки, които ще станат част от нашата управленска програма. Както и друг път съм казвал пред вас аз съм човек, който съм привърженик на изграждане на мостове, а не на разрушаване на мостове“, категоричен бе Ананиев.

Новите лица в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 14 МИР-Перник са д-р Йорданка Александрова и Ивета Боянова. Д-р Александрова е директор на Регионалната здравноосигурителна каса в Перник и заема третото място. А Ивета Боянова е шеста и е икономист по професия.


Водач на листата в Хасково е областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев, втората позиция е за досегашния народен представител д-р Георги Станков, трети е Стефан Димитров – представител на СДС. „Листата на ГЕРБ-СДС за изборите на 14 ноември е обновена. Девет от всички кандидати за депутати са представители на Младежката организация на ГЕРБ. Целта, която си поставяме е три мандата в Хасковски регион“, каза минути след подаване на документите в РИК водачът на листата Делян Добрев.