ГЕРБ със сигнал до прокуратурата срещу Кацаров за прикриване на злоупотреби в болница „Лозенец“

0
127
Костадин Ангелов

Директорът сключил договори със себе си, а министърът знаел

„Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на изпълнителния директор на лечебното заведение, който беше назначен от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и беше освободен от доц. Стоименова. Самият той е сключил договори със себе си и си е давал заплата, което е довело до злоупотреба с публични средства и изразходването на над 40 хиляди лева на данъкоплатците“, заяви на пресконференция в Народното събрание проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ за освободения директор на болницата доц. Радосвет Горнев.

Депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър цитира и проверката на КПКОНПИ, която установи конфликт на интереси по отношение на доц. Горнев. „По наши данни министърът на здравеопазването по онова време Стойчо Кацаров е уведомяван неколкократно за противоправните действия на изпълнителния директор на болница „Лозенец“ не само в частта за сключване на трудово правоотношение сам със себе си, а и за други противоправни действия“, каза проф. Ангелов. Той допълни, че в тази връзка е извършен и одит на болницата септември месец миналата година, като Кацаров е знаел за тези действия на доц. Горнев, но не е предприел никакви действия.

„Прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни действия на доц. Радосвет Горнев и извършил ли е престъпление по служба за неупражнен контрол в качеството му на принципал?“, запита проф. Ангелов.

Той заяви, че в тази връзка ще изпратят сигнал до Софийска градска прокуратура и Икономическа полиция да извърши проверка.