ГЕРБ/СДС: Мнозинството ще е резултат от компромиси

0
50
Десислава Атанасова

Очакваме още през 2022 г. 8 млрд. лева да бъдат предвидени в бюджета, ако това не се случи, значи твърденията за корупция са били предизборна лъжа, каза Десислава Атанасова от парламентарната трибуна

„През тази година два последователни парламента се провалиха. Този провал беше наказан с рекордно ниска избирателна активност и срив за партиите, които участваха в него. Това са фактите и всички се съобразяват с тях. Настоящият парламент не разполага с голяма легитимност, за да си позволи авантюри и да създава скандали“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на първото заседание на 47-ото Народно събрание.

Тя бе категорична, че мнозинството в този парламент ще е резултат от компромиси, пише Днес.бг.

„Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас. Всяка илюзия, че някой може да диктува, ще се разбие, както се разбиха илюзиите на партиите на протеста. Осъзнаваме напълно необходимостта от създаване на ново правителство и работещ парламент като първа крачка за излизане от кризата“, посочи Атанасова и добави, че илюзиите ще бъдат разбити в това Народно събрание.

„Надявам се, че грешките, които провалиха последните два парламента, няма да се повторят. Осъзнаваме необходимостта от създаване на редовно правителство и работещ парламент, за приемане на спешни мерки. Още от днес може да разчитате на разумно и отговорно отношение от страна на коалицията ГЕРБ-СДС“, увери Атанасова.

По думите й в 47-ото НС коалицията ГЕРБ/СДС ще бъде опозиция на очертаващото се „ляво-либерално управление“.

„Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са много големи и за тях трябва политическо съгласие по най-важните теми“, посочи още Атанасова и изрази готовност от страна на ГЕРБ да подкрепят всяко предложение, касаещо българския национален интерес.

„Наясно сме колко е важен подходът на опозицията към управляващото мнозинство“, увери още тя и гарантира, че ако бъде съставено правителство на страната, то ще може да разчита на известен толеранс от страна на ГЕРБ и на помощ в съставянето на бюджета 2022 година.

„Ще настояваме всяка стотника държавен дълг да бъде обоснована и изразходвана разумно. Ще се противопоставим доходите на гражданите да се увеличават чрез вземането на заеми“, категорична бе Атанасова.

Първият проект за решение на ГЕРБ/СДС е за мораториум за теглене на нов държавен дълг до създаването на новото правителство, стана ясно още от думите й.

„Очакваме още през 2022 г. 8 милиарда лева да бъдат предвидени в бюджета, ако това не се случи, означава, че корупцията е била предизборна лъжа“, каза още Атанасова. От нас зависи да дадем увереност на българите, че могат да живеят в страна на сигурност и спокойствие. Това ще им върне доверието в нас, завърши още тя.