ГЕРБ във Варна: Защо бе освободен зам.-министърът на транспорта, имал ли е съдружие с наркотрафикант, задържан с половин тон кокаин?

0
299
Стоян Новаков

Освободеният Стоян Новаков е близък със семейство Лорер, твърдят те

Депутатите от ПГ на ГЕРБ във Варна внасят питане до премиера Петков за причините, поради които е бил освободен от длъжност заместник-министърът на транспорта и съобщенията Стоян Новаков.

На страницата си във фейсбук народният представител Красен Кралев пише, че има няколко висящи въпроса по темата, сред които крият ли се мотивите и кой ще понесе политическата отговорност.

Ето цялата публикация:

В първия работен ден на Народното събрание, депутатите от ПГ на ГЕРБ/СДС–Варна, ще внесем питане до министър-председателя Кирил Петков за причините за освобождаване от длъжността на заместник-министъра на транспорта и съобщенията. Защото до момента стоят висящи следните въпроси:

1. Защо от правителствената служба не посочиха никакви мотиви за освобождаването на Новаков от поста? Крият ли се причините заради това, че доскорошният зам.-министър и кандидат за депутат от „Промяната“ е близък със семейство Лорер и заедно кадруват във Варна?

2. Кой ще понесе политическа отговорност за това скандално назначение, след като според официалната информация в Търговския регистър Стоян Новаков е имал обща фирма с Димитър Топалов, който е бил задържан на о. Мартиника, Франция, с 480 кг кокаин в яхтата?

3. Защо до освобождаването на Стоян Новаков от поста му на зам.-министър се стигна едва след появилите се публикации в медиите, че е бил в съдружие с арестувания за участие в международен канал за наркоразпространение от Латинска Америка към Европа?

Снимка: фейсбук