ГЕРБ внася промени в Изборния кодекс за равенство между бюлетини и машини

0
174
Радомир Чолаков и колегите му обясняват внесените промени.

Коалицията предлага и анкетна комисия за незаконното строителство в местността Буджака край Созопол

ГЕРБ внасят законопроект за изменение на Изборния кодекс, който да въведе равенство между хартиените бюлетини и машините. Радомир Чолаков обяви на брифинг в Народното събрание, че това трябва да важи за всички секции. Тези в чужбина, които не са в ЕС, трябва да имат български граждани, които говорят български език и да следят координацията и техническите проблеми с машините.

Дани Каназирева уточни, че все още не е ясно кой е отговарял за машините на предходните избори в чужбина и никой не знае имената на тези хора. От ГЕРБ уточниха, че машините трябва да са собственост на българската държава, а не на частни фирми.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС обяви също, че внася и предложение за сформиране на нова анкетна комисия, която да има за цел да установи дали е извършено незаконно строителство в местността Буджака край Созопол.

„Искаме комисията да установи кое правителство и кога променя защитената територия там и позволява да се застроява местността, като така се нанасят непоправими щети на околната среда“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

В пленарна зала имаше такова предложение и то бъде включено към създадената комисия „Росенец“, но не беше прието, като партиите обявиха, че ако се предложи отделна комисия за Буджака, то всички ще я подкрепят.