От дебата Герджиков-Радев: Копоите на Рашков влезли в Софийския университет

0
862
Радев обяви Крим за руски на дебата с проф. Герджиков Снимка: БНТ

Кандидатирам се не защото ми трябва пост – имам си кариера, а защото виждам България в кризи, каза кандидатът на ГЕРБ

„Благодаря на г-н Радев, за това, че прие дебат – макар и предпоследния ден от кампания. Кандидатирам се не защото ми трябва пост – имам си кариера, а защото виждам България в кризи“, заяви в началото проф. Герджиков, който изрази надежда, че този път ще има редовно правителство.

„Ние трябва да имаме редовно правителство, но цената трябва да е внимателно премерена. Това, което виждаме сега е обнадеждаващо“, коментира и Радев, който коментира задоволство, че този път не се правело правителство около министри. „Ако няма компромис от всяка една от партиите, няма да стане“, предупреди Радев.

Според проф. Герджиков в предишните два мандата не са изчерпани всички опции и в президентството е можело да се направят още опити с помощта на президентството. „Президентът не трябва да е архитект на коалицията“, не се съгласи Радев.

„Аз се надявам, че вторият тур ще е наистина мажоритарен – вторият тур е такъв. Вече няма 23 президентски двойки, а само две“, каза Герджиков.

Румен Радев отрече ПП да е негова партия и каза, че не се занимавал с партийно инженерство.

„Когато говорите за прокуратурата, се сетете какво прави Рашков днес. Днес са били в СУ и вчера. Това е прекалено. Слезте от облаците, стъпете на земята. Вижте какво правят МВР“, заяви проф. Анастас Герджиков.

„МВР работи единствено по сигнали. Това че се притискат купувачите на гласове и го приемате като репресия… Порочно е да се купуват гласове. Хората масово одобряват“, защити Радев Бойко Рашков.