Гешев: Обикновено Рашков лъже

0
225
Иван Гешев

Главният прокурор отрече да е изземвал старо разследване срещу министър от ГЕРБ

Главният прокурор Иван Гешев отрече твърденията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че е иззел старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ. И заяви, че „обикновено думите на Рашков не са истина“.

„Войната в българските институции води до бум на престъпността, обикновено цената плащат българските граждани“, коментира Гешев. По време на отчета на служебното правителство Бойко Рашков обвини Иван Гешев, че е иззел старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ, което преди десетина години е било „смачкано“ със съдействието на Бойко Борисов и Николай Кокинов – бивш градски прокурор на София.

Гешев коментира още, че Законът за защита на свидетелите е писан на коляно. Обвинител номер едно припомни, че е посочил рисковете от законодателната промяна, гласувана от НС, и пред депутатите.

„Свикнал съм от 1994 година под реформа да се разбира унищожаване на работещи структури. Това не е новина за мен. Този закон, заедно със закона за бюджета, е най-важният закон в държавата. Защото така се оказва – в последните часове на Народното събрание се приема закон, с който се мести Бюрото по защита от една структура в друга“, коментира Гешев и добави, че не се интересува и от това какво ще се случи с охраната му.

„Прочетох в някои сайтове, че ще се приемат закони срещу прокуратурата и срещу Гешев. Надявам се това да не е така“, каза той.

Главният прокурор присъства на церемонията по откриването на паметник на американския президент Удроу Уилсън в София.