Гешев: Пълна подкрепа за перничани. Приел съм присърце случая, който разтърси цяла България

1
135
Станислав Владимиров и Иван Гешев Снимка: Снимка: Община Перник

Започва проверка в пернишката прокуратура

Върховната касационна прокуратура започва проверка на структурите на държавното обвинение в Перник. Това стана ясно от срещата между главния прокурор Иван Гешев и кмета на Перник Станислав Владимиров. Двамата обсъдили случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици. Жалбите са срещу 18-годишния син на зам. окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов.
„Тук съм, за да изкажа пълна подкрепа към всички перничани. Приел съм лично, присърце случая, който разтърси цяла България, и искам да уверя хората, че прокуратурата ще направи всичко възможно, за да защити интереса на гражданите.
Поздравявам кмета на Перник Станислав Владимиров за смелата му позиция. Ще има и проверка в пернишката прокуратура“, каза главният прокурор Иван Гешев.
„За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят, може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване“, каза Станислав Владимиров.