Гешев ще прави консервативно-патриотично движение „Справедливост за България“

0
80
Гешев скъса оставката си публично. Снимка: кадър

Чака да го освободят като прокурор, за да влезе в политиката

Иван Гешев обяви, че създава гражданско движение „Справедливост за България“. Освободеният от ВСС главен прокурор направи днес живо излъчване през свой фейсбук профил и допълни, че движението ще бъде консервативно-патриотично, пише Tribune.

По време на излъчването студиото, в което Гешев говореше, остана без ток и се наложи излъчването през камера да бъде преустановено и да се премине към телефон. След възстановяване на връзката Гешев коментира, че го осветяват с телефони и заподозря, че това е провокация.

„Все още не съм освободен като прокурор, но когато това се случи, веднага ще пристъпя към реални действия за влизане в политиката“, поясни Гешев.

„Сдружението ще бъде гражданско, родолюбиво, основано на християнската етика и българските традиционни семейни ценности. Смятам, когато бъде приета оставката ми, да застанем заедно с всички, които споделят тревогата за бъдещето на България, заедно в името на консервативните ни ценности. Истински патриотизъм под мотото „Бог, Отечество, Семейство“, каза Гешев.