Глобалният умнокрасивитет е в тежък ступор

0
298
Виктор Орбан

Двамата най-омразни политици на либералния мейнстрийм – Виктор Орбан и Александър Вучич – не просто печелят изборите. Те направо издухаха конкуренцията

волгин
Петър Волгин

Петър Волгин, фейсбук

Глобалният умнокрасивитет е в тежък ступор. Двамата най-омразни политици на либералния мейнстрийм – Виктор Орбан и Александър Вучич – не просто печелят изборите. Те направо издухаха конкуренцията. Същата тази конкуренция, която трябваше да „възстанови демокрацията“, да „възкреси правовата държава“ и изобщо да извърши всички онези клиширани версии, за които официозните политици и анализатори призовават.

Умнокрасивитетът обаче отново не позна какво ще стане. Тези лица, без значение дали живеят в България или в която и да било друга държава, се отличават с две неща – винаги дават грешни прогнози и винаги се опитват да забранят всяка мисъл, която не се припокрива с тяхното.

Ето какво написах за тях в моята книга „Живот в радиото“: „Не „комунистите“, а умнокрасивите либерали преследват с особена нетърпимост всяко мнение, което се различава от тяхното, и са готови да разкъсат всеки човек, който се осмели да изкаже позиция, оспорваща техния свещен канон. Тези хора обясняват денонощно колко толерантни са и колко плуралистично е съзнанието им. Само пропускат да добавят, че са толерантни единствено към становища, които самите те изповядват“.

Май няма какво да се добави.