Гуцанов: Радев стана президент благодарение на БСП. Да не си мисли, че държавата започва от него

0
87
Борислав Гуцанов

Депутатът от БСП нарече консултациите при президента отбиване на номер

„Не трябва да се бърза и да се нагнетява напрежението“, коментира Борислав Гуцанов от БСП след сложения край на консултациите за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент. От БСП реагираха остро на решението на президента Румен Радев да не даде допълнително възможност за консултации с тях и с ПП, след като двете партии не се отзоваха на поканата на държавния глава с оправданието за бюджета.

„Консултация ли е някой да ти каже – яви се в толкова часа в същия момент, в който се прави бюджетът на държавата, а един месец всички коментираме, че това е най-важното нещо за уязвимите слоеве от населението и за икономиката на страната“, посочи Борислав Гуцанов. Той предупреди, че никой политик не може да си мисли, че държавата започва с него.

„В сложната политическа ситуация е нормално да има наистина консултации, а не отбиване на номера през един час да се викат партиите. За нас най-важното е да се намери изход от тази ситуация, а не с цената на всичко да се състави служебен кабинет“, изтъкна социалистът. Той напомни, че Радев е президент благодарение на БСП.

„Достатъчно е тежка ситуацията, за да се нагнетява, трябва да им диалог и успокояване на ситуацията, ключовата дума е диалог“, категоричен е депутатът от БСП.