Гунчева 99% щяла да гласува против правителството на Василев, но тя така казваше и за оставката си като депутат

0
91
Елена Гунчева Снимка: фейсбук

Емисар на ПП преговарял с нея

Елена Гунчева, която напусна партия „Възраждане“, заяви за БНТ, че е поканена на преговори от името на Андрей Гюров. Тя каза още, че е 99% убедена, че ще гласува против кабинета на „Продължаваме промяната“.

„С мен Кирил Петков не се е свързал, свърза се господин Манджуков от името на Андрей Гюров. Аз им казах какви са моите приоритети, казах им какво мисля за политиката на правителството на Кирил Петков, което няма абсолютно различно нищо от това, което съм казала и досега за това, което е извършено. Най-вече за предоставянето на оръжие за Украйна, гоненето на руски дипломати – неща, с които аз категорично не съм съгласна“, твърди тя.

„Аз ще изчакам да видя какво последно ще кажат, но почти 99% съм убедена, че ще гласувам против такъв кабинет. Като ми изтекат болничните на 13 юли, ще реша дали да продължа и как да продължа“, добави Гунчева.

Тя първо подаде оставка като народен представител и беше категорична, че напуска парламента, но после оттегли заявлението си, като се оправда с това, че била предизвикана от съпартийците си. При гласуването на вота на недоверие тя бе в болнични.