Хаджигенов изгубил дело срещу ПИК, проспал срока за обжалване и отказал да плаща съдебни разноски

0
353
Николай Хаджигенов

Бил положил „огромен, тригодишен труд“

Фани Аронова, инициативата „Правосъдие за всеки“, фейсбук

Уважавам адвокатската професия. Адвокатът (от лат. advocare – призовавам) е този, когото викаме на помощ. Това са хора с мисия, защото често от работата им зависят човешки съдби. Но не всички имат право да носят с гордост „адв.“ пред името си.

Днес преведох 147 лв. на „ПИК НЮЗ“ ЕООД, защото съм сред осъдените в провалено дело за клеветническа статия на кафявото издание. Инициативата беше на г-н Николай ХАДЖИГЕНОВ, който събра ентусиасти за колективен иск срещу твърдението, че сме участвали в платен протест. Това стана далеч преди да стане народен водач, а впоследствие депутат.

Интересът му към делото бързо угасна и той не само го загуби, но изпусна срока за обжалване, което е сериозна грешка, и делото беше прекратено. Накрая друг ни уведоми, че дължим пари. Отговорният за това обеща с половин уста да плати, а после отказа, заради „наглостта на някои“, които поискахме яснота. Той написа в групата ни, че бил положил „огромен, тригодишен труд“ – „за да има промяна в правосъдието“, и не е длъжен на никого. Постът му завършва с думите „Без грам уважение!“

Изпълнявам искането му „за максимална публичност“ по случая.