Хаджигенов за Манолова: Не мога да я възпитавам

0
757
Снимка: архив

Тъжната истина е, че тези, на които ни беше гласувано доверие и не сме част от статуквото, имаме около 90 мандата в парламента, казва адвокатът протестър

Няма такава възможност Мая Манолова да си има собствена парламентарна група, заяви адвокат Николай Хаджигенов от коалиция „Изправи си! Мутри вън!“. По-рано днес Манолова заяви, че партньорът й за изборите Хаджигенов може да не бъде част от парламентарната група на коалицията в 45-ото Народно събрание.

„Мая Манолова няма небурни реакции. Тя винаги реагира емоционално, нерационално и днес е направила същото нещо. Знам, че при нея нещата стоят така, но нито мога да я възпитам, нито мога да я накарам да мисли рационално“, заяви Хаджигенов, цитиран от БГНЕС.

Той е категоричен, че трябва да се състави кабинет в рамките на този парламент. „Тъжната истина е, че тези, на които ни беше гласувано доверие и не сме част от статуквото, имаме около 90 мандата в парламента. Това означава, че не можем да направим нищо. Има две опции – или да приемем гласовете на БСП, защото без тях сметката не излиза, или да продължим с избори до посиняване, за да може някой да постигне мнозинство, а това е химера. Трябва да мислим и да се държим рационално, политиката не е цирк“, призова Хаджигенов.