Христо Гаджев: В Испания разследването за къщата в Барселона бе прекратено преди половин година

0
207
Христо Гаджев Снимка: фейсбук

Това, което може да изяде главата на Кирил Петков, са службите и сектор „Сигурност, коментира депутатът от ГЕРБ

„Това, което може да изяде главата на Кирил Петков, са службите и сектор „Сигурност“, коментира по БНТ казуса „Барселонагейт“ Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по отбрана.

„Забелязвам едно подхвърляне на документи, които са без някакъв приносител – кой ги е изготвил, откъде са дошли“, попита Гаджев.

Той заяви, че в Испания от половин година всичко по казуса е прекратено. „Сега кои са тези служби, които ги пращат“, допълни депутатът.

„Собственикът на къщата неведнъж е давал интервю, така че има ясен отговор кой е“, категоричен е Гаджев. Според него „Барселонагейт“ е една политическа топка, за която сега се използва моментът да се извади.

Гаджев коментира и проведения вчера при президента Румен Радев консултативен съвет по сигурността.

„На мен ми липсваше в становището след КСНС анализ на ситуацията у нас и какво прави България в тази рискова ситуация. Като гледам заключенията на КСНС, това не е била водещата тема“, смята Гаджев. Той бе категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години.

„Ние правим идентична позиция с тази на Унгария, което заяви и министър Янев от трибуната в парламента“, допълни Гаджев.

„Министър Василев държи оставката на министър Янев в джоба си, защото всички разходи за отбрана са в Министерството на финансите. За всеки един войник, който иска да назначи министъра на отбраната, трябва да иска разрешение от финансовия министър, това не е редно“, подчерта Гаджев.

По думите му миналата година почти няма проведени обществени поръчки в Министерството на отбраната, всички са отменени от възложителя, защото нямат капацитет да ги довършат.