Христо Иванов при президента: В българската политика всичко е твърде лично

0
31
Христо Иванов Снимка: Труд

Оказа се невъзможно да се води разговор по наистина съществените теми, заяви той

„Много е важно да се намери балансът между това, че трябва време в съставянето на нов кабинет, а в същото време предстои много работа – да се приеме бюджетът, да се постави основа за реализацията на Плана за устойчивост. Разчитам на вас да се намери нужният баланс“. С тези думи се обърна президентът Румен Радев по време на консултациите към представителите на “Демократична България”.

„Има ли възможност това Народно събрание да формира управление? Дали са по-важни скучният професионализъм и скромността, или площадният устрем, който да увлича и консолидира повече последователи? Как виждате успешната формула за изход от настоящата политическа криза“, попита президентът.

В отговор съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви: „За нас кризата има още един аспект и това е кризата на политическата класа, където всичко е твърде лично. Оказа се невъзможно да се води разговор по наистина съществените теми независимо от личното отношение. Смятаме, че тези консултации са важен елемент от опита да се възстанови възможността за разговор“, каза той.

Според нас е много важно да се направи опит с първия мандат, защото той е този, който продължава да е най-натоварен с очакването за отварянето на една нова страница в българския политически процес колкото и да е трудно, отбеляза Иванов.