И балонът „Капитан Андреево“ изгърмя

0
184
Капитан Андреево Снимка: архив

С това все още управляващите загубиха и последното оправдание за неистовото си вкопчване във властта въпреки икономическата катастрофа и слугинажа на руските интереси

Любомир Талев Снимка: фейсбук

Любомир Талев, фейсбук

„Балонът се надува,

Надувайте, момчета,

Ще стане на парчета,

ПУК!“

След фалшивите снимки от спалнята на Бойко Борисов с „кюлчетата и пачките“, поредният балон на правителството в оставка и подкрепящите го партии – че с незаконните си действия връщали контрола на държавата над югоизточната ни граница, който преди това бил загубен – изгърмя.

С това все още управляващите загубиха и последното оправдание за неистовото си вкопчване във властта, въпреки икономическата катастрофа и слугинажа на руските интереси (от връщането на посредниците в руския газ, през изключването от ембаргото върху руския петрол и меморандума за 1 млрд. долара с руската офшорка Gemcorp до отказа за предоставяне на оръжие за Украйна), с които се характеризира краткотрайният им мандат.

А списъкът с враговете им в съдебната система, които трябва да влязат в списъка за „реформиране“, (т.е. ликвидиране) се увеличи с още един: след специализираното правосъдие (заради делата срещу дубайския организатор на протестите от 2020 г. и други олигарси), неудобния главен прокурор и Софийския районен съд (който отмени незаконните арести на Борисов, Горанов и Арнаудова), на мушката най-вероятно ще кацне и Върховният административен съд, разкрил незаконните им и аматьорски действия на Капитан Андреево.