И бившият служебен министър на туризма стана секретар на Радев, напуснал „Промяната“

0
88
Илин Димитров

Искал да помага на туристическия бранш

Бившият министър на туризма в последните две служебни правителства Илин Димитров също като много от колегите си от екипа на Гълъб Донев вече работи в президенството.

Той е назначен за секретар на Румен Радев по туризъм, образование и култура. Това става ясно от публикация в официалната страница на президента от 13 юли. Малко преди това секретари и съветници на Радев станаха негови колеги от служебния екип начело със самия експремиер Донев. Той се върна на „Дондуков“ 2 вече като шеф на кабинета на президента.

„Искам да продължа да бъда полезен и да помагам на туристическия бранш“, коментира 39-годишният Димитров пред туристическия новинарски портал „Травъл нюз“.

Също там Илин Димитров съобщава, че е напуснал партия „Продължаваме промяната“, на която беше член. Бе едно от лицата на ПП във Варна и стана депутат от листата й там, като в 47-ото НС оглави комисията по туризъм.

Преди да стане министър, Димитров беше председател на Варненската туристическа камара и преподавател по туризъм в Икономическия университет във Варна. Оглавявал е и сдружението на аниматорите.

Той твърди, че сега е бил канен да остане като министър на туризма и в редовното правителство начело с акад. Николай Денков, но е отказал.

В новото си качество на секретар Димитров е открил вчера джаз фестивала в Боровец от името на президента.