И Костадин Паскалев против изключването на Кирил Добрев от БСП

0
358
Костадин Паскалев

Методичното разчистване на партията от хора с различно мислене от това на председателя няма да ни доведе до нищо добро, казва бившият вицепремиер

Вълната на недоволство в редиците на БСП не стихва, след като по-рано днес стана ясно, че от ръководството предлагат за изключване от партията Кирил Добрев. Поредният, който заяви, че това не трябва да се случва и призова съпартийците си да гласуват с „против“ е социалистът Костадин Паскалев.

„Очевидно Председателя на БСП и Изпълнителното бюро на БСП са забравили извода от предишни заседания, че откриването на вътрешнопартийни фронтове, което в редица случаи не беше продиктувано от принципни съображения, а от стремежа структурите да работят в услуга на едни хора за сметка на други и факта, че се допусна овладяване на партийни организации не от истински социалисти, а от кариеристи, нанесе сериозни щети на авторитета на Партията и изборните й резултати“, се казва в позицията на Паскалев.

„Абсурдни са и времето (между Коледа и Нова година) и начина (неприсъствено) на вземане на решение. Методичното разчистване на партията от хора с различно мислене от това на Председателя няма да ни доведе до нищо добро. Призовавам членовете на НС на БСП, да не подкрепят решение №74 и категорично гласувам против!“, заявява Паскалев.