И не, няма как да приема насериозно човек, който за една година работа е одобрил три ПУП-а и не е построил или ремонтирал един метър път

0
626
Шишков се вихри всеки ден по телевизиите.

Не знам кой го гледа този човек вече. Не знам дали някой се опитва да вникне в бръщолевенето му

Младен Шишков, депутат ГЕРБ-СДС, фейсбук

Младен Шишков Снимка: фейсбук

Изключих се за един час, пускам телевизора, и що да видя? Фемили адаша ми пак там. Говори, наваля някакви неща. И тъй като участията му стават все по-забавни, да не казвам комични, си направих труда да се опитам да разбера, какво точно иска да каже автора в този мразовит следобед на първи февруари. Ще опитам и да ги коментирам. За пореден път.

Водещ: Защо не прекратихте договорите, след като толкова време твърдяхте, че са незаконни? Защо продължавате да плащате по тях?

Гост: Напротив. Сумите, които са плащани, са плащани само срещу извършена дейност и то след като е приспаднат аванса от нея!

Коментар: Ти да видиш! Какво се оказва – те плащали само срещу извършена дейност и след като се приспаднал аванса за нея?! Не думай! Имаме новина! Ама те открили топлата вода! Те правели точно това, което са правели ГЕРБ през цялото време, и това което се прави във всички нормални договорни взаимоотношения. Навсякъде по света!

Водещ: Колко километра пътища построихте?

Гост: Джабара-джубара-ГЕРБ. Джабара-джубара-предишните.

Коментар: Тук нямам коментар. Останах безмълвен.

Водещ: Но все нещо се е случило във вашия мандат?

Гост: ДНСК не прави проверки за качеството на строителството!?!

Коментар: Без коментар!

Водещ: Но те ГЕРБ искат да правят проверката, не вие да я правите!?

Гост: А вие вярвате ли на ГЕРБ, които дълго време обясняват как се строи магистрала Хемус? И накрая се оказа, че са платени 1 млрд и не е построено нищо с изключение на започналото строителство на първи, втори и трети лот!

Коментар: Тук вече съм на ръба да се изхиля неприлично! Не било построено нищо с изключение на първи, втори и трети лот! И уж не било построено нищо, но те сега разплащали построеното, като приспадали авансите (Справка – горния коментар).

Водещ: За какво ще похарчите от отпуснатите днес пари от Министерски съвет?

Гост: Ами част от тях са да платим направените участъци по Хемус!

Коментар: Значи, хем няма направено нищо, хем е построено незаконно, ще го разплащаме с изрично постановление на Министерски съвет? Ами ние ви бяхме оставили 1 млрд. по сметката специално за ХЕМУС, бре аланколу! Точно вие отклонихте тези пари по неведоми пътища и сега гласувате отново да ги платите, защото работата очевидно е свършена! Само че да ви кажа ли каква е разликата? Разликата е, че сега ще ги платите двойно! Защото, ако не бяхте спирали магистралата, тези средства щяха да бъдат реализирани вече на 80%! На ниските цени! Ето на това се казва безстопанственост!

Общ коментар: Днес, за първи път набра куража да спомене ГЕРБ. Че даже и Ники Нанков спомена!

И не, няма как да приема насериозно човек, който за една година работа е одобрил три ПУП-а и не е построил или ремонтирал един метър път. Докато срещу това стоят построени стотици километри пътища и ремонтирани хиляди. От ГЕРБ.

И да си знаете – в момента се намирате в капана, в който сами си заложихте! Две години ви го повтаряме това! Две години ви повтаряме, че заради вашето говорене сами ще си заключите вратите отвътре! И най-лошото е, че не можете да излезете!

И накрая. Политическата сила трябвало да си признае?!

Да си признае какво? Несъществуващото незаконно строителство? Несъществуващите незаконни възлагания? Та вие нито един документ не показахте в защита на вашата теза. Една снимчица не извадихте дори!

Да си признаем, че всеки ден хвърляте срещу нас политически димки? Това го признаваме – добри сте!

Не знам кой го гледа този човек вече. Не знам дали някой се опитва да вникне в бръщолевенето му.

Но знам, че такава трагикомедия няма! Честно!

А защо му дават всеки един ефир – това вече наистина не го разбирам.