И няма как да не дойдат радевци, рашковци и toshkoвци. Няма основа на сградата. Всичко беше изчегъртано или убито

0
337
Снимка: фейсбук/К. Мишев

Те са плод на онова, което стана след войната

Константин Мишев
Константин Мишев, фейсбук
Този път пиша сериозно. Оставете моите шеги през сълзи. Трябва да мине още много време, за да се роди новата интелигенция на България. Смятате ли, че като унищожиха всичко, дето имаше някакъв дух и култура… ще бъде лесно и бързо да се създаде ново? Ами няма как.
Дори не говоря за Народния съд. Там ги избиха пред един ров. Но след това изчегъртаха всичко, което беше създала младата България. Вие съзнавате ли, че те дори на Пенчо Славейков посегнаха? Съзнавате ли го това?!
И няма как да не дойдат радевци, рашковци и toshkoвци. Няма основа на сградата. Всичко беше изчегъртано или убито.
Седемдесет-осемдесет години в историята са кратък период. Но в един толкова кратък период може да се нанесат такива рани, които ще зарастват с векове. Прекършен беше естественият живот на нашата България. Пък вие ми обяснявайте, че комунизмът бил нямал вече значение. Не само че има, но и нашите деца и внуци ще чувстват последиците му.
Прости и садистични хора, които разбиха следосвобожденската мечта на нашия народ. И затова пиша, че Радев, Рашков, Славчо, Toshko, Мая или Наско Женерал не са дошли от Марс. Те са плод на онова, което стана след войната.