И пожарникарите настояват за 20% увеличение на заплатите

0
32
министерство
Снимка: архив
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Такова бе обещано на полицаи, военни и надзиратели

Пожарникари поискаха увеличение на заплатите и заплашиха с протестни действия, ако искането им за по-високо възнаграждение не бъде чуто, съобщава БТВ. Правителството обеща такова увеличение на полицаите, военните и надзирателите.

„20% увеличение на заплатите на огнеборците. Това са исканията на пожарникарите, а ако те не бъдат изпълнени, са готови за протестни действия. 20% трябва да бъде заложено в следващия проектобюджет на България за второто полугодие на 2022 година. Ако това не се случи, ние сме готови да се проведе един наистина голям протест, защото инфлацията действително става жестока. Да сме заложници на реформа и тогава увеличение е неприемливо за нас“, каза Станимир Миланов, вицепрезидент на НСПС „Огнеборец“.

„Проблемът с реформите е, че се правят на тъмно. Не участваме в реформите от близо 6 месеца, откакто се появи информацията и за изваждането на пожарната и Дирекция 112 в отделна агенция – ние нито веднъж не сме поканени на среща, не знаем какъв е математическият анализ, извършен отвътре от финансовото министерство и не знаем нагласите на вътрешното министерство ще има ли, няма ли да има съкращаване на противопожарна служба и участъци, ще се откриват ли нови? И сме оставени в неведение за протестни действия“, коментира Венцислав Станков – президент на НСПС „Огнеборец“.