И работниците в затворената ТЕЦ „Марица-изток 3“ на протест срещу властта

0
83
ТЕЦ "Марица 3"

Шествието ще тръгне от „Лъвов мост“ и ще спре пред екоминистерството

Протестът на работещите в затворения ТЕЦ „Марица-изток 3″ се мести в София. Демонстрацията е организирана от синдикатите. Шествието ще тръгне от „Лъвов мост” и ще спре пред ресорното министерство.

В началото на седмицата стотици излязоха на шествие по Околовръстния път на Димитровград и блокираха временно движението.

Те настояват да бъде разрешено предприятието да заработи отново, за да не останат без работа. ТЕЦ-ът беше затворен от екоинспекцията заради сигнали за множество замърсявания на въздуха.

„Категорично не приемаме това да бъдем сочени за замърсител. Въпреки това приехме да извършим основен ремонт, да вложим доста средства в централата, но начинът, по който тя е спряна, не ни позволява. Запечатани са работните помещения и горивната инсталация. Исканията ни са централата да бъде незабавно отворена, за да могат да бъдат извършени ремонтните дейности, ще бъдем подкрепени и от колеги от други електроцентрали в България“, заяви главният юрисконсулт в ТЕЦ „Марица-изток 3“ – Димитровград, Юлиян Семерджиев.