Илия Зюмбилев e изборът на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за областен управител на Пловдив

0
190
Илия Зюмбилев бе избран от двете коалиции за областен управител на Пловдив.

Получих подкрепа и от двете формации, казва той

Председателят на БЗНС Илия Зюмбилев е номинацията за областен управител на Пловдив. Той е обща кандидатура на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а е номиниран от БЗНС.

„Получих подкрепа и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ като формации. Идеята е да се отпуши процесът по назначаване на областни управители, защото иначе се блокират държавните институции. Реших да поема тази отговорност, за да се придвижат важни проекти за Пловдив и областта“, заяви пред Радио Пловдив Илия Зюмбилев.

Той не уточни кога може да се очаква встъпването му в длъжност, тъй като това зависи от решенията на Министерския съвет.

Ако стане областен управител, Зюмбилев изтъкна като свои приоритети да се подобри качеството на живот на жителите на Пловдив и областта чрез ускоряване на процесите по проекта „Въча“ и изграждането на вътрешноградската железница S-ban, която да извежда пътникопотока от града към индустриалните зони в района.

Пред Радио Пловдив и Иван Тотев от ГЕРБ, и Росен Костурков от ПП-ДБ потвърдиха, че Зюмбилев има подкрепата на 2-те формации за областен управител.