Илияна Беновска заплашвана с изнасилване и смърт след участието си в заседания на комисията „Манолова“

0
531
Илияна Беновска Снимка: фейсбук

Журналистката е изпратила сигнал до Бойко Рашков

Журналистката Илияна Беновска, която преди няколко дни съобщи, че е сплашвана с изнасилване, е изпратила сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков с молба за помощ и закрила.

Срещу Беновска са били отправяни обиди и закани за жестока агресия: „На личния ми телефон, по време на ефир, на 08.05.21 г., получих няколко обаждания от номер 089ххххххх и лице, назовало се Чавдар – със закани да бъда убита аз и децата ми, да лежа в затвора, за да ме изнасилват и прочее. Не записах разговора. Но екипът ми го чу на спикър“, пише Беновска до Рашков.

„Свързвам тази пълна с жестокост агресия с мое участие в 2 поредни заседания, проведени на 7-и и 10 май 2021 г. в НС, на ръководената от Мая Манолова Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години.

Като журналист за установяване на фактите по твърдяното от тях задавах въпроси на Светослав Божидаров Илчовски – земеделски производител от региона на Северозападна България и на собственика на „Агробел“ Павел Стоименов, по време на изслушването им – данните им ги има в НС при издаване на пропуски за влизане. Освен с тях за установяване на фактите по твърдяното влязох в словесни пререкания с г-жа Мая Манолова и членове на посочената комисия“, заявява още Беновска в сигнала си и допълва -„Г-н Рашков, страх ме е да излизам и на мога да си гледам работата и да живея. Не посочвам и адрес по тази причина“.