Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

0
20
ГКПП Калотина

Нормално е движението през пунктовете с Република Северна Македония

Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя уеб сайт. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“на влизане в България от Сърбия за леки автомобили. Пунктът работи на пълен капацитет, но там се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства, съобщиха от „Гранична полиция“. От дирекцията съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Оряхово“ на изход към Румъния за товарни автомобили. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, води до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, предупреждават от „Гранична полиция“.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на вход и изход товарни автомобили. От „Гранична полиция“ препоръчват гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили на пункта „Капитан Андреево“, съобщиха още от „Гранична полиция“.

Нормално е движението през пунктовете с Република Северна Македония.