ИТН този път щели да се опитат да съставят правителство, ако резултатите на изборите се повторели

0
170
Ива Митева

Ива Митева не каза защо предишния път не са се опитали, при условие че е трябвало да разчитат на същата парламентарна подкрепа

Този път ИТН ще се опита да направи правителство, ако резултатите от предстоящите парламентарни избори се повторят с тези от 4 април, коментира пред Нова тв Ива Митева, водач на 2 листи на партията на Слави Трифонов за вота на 11 юли – от Разград и 24 МИР в София.

„Не искам да навлизам в политическото говорене, тъй като това не е моя работа и винаги съм се стремяла всеки да върши това, за което е. Моето вътрешно убеждение е, че ще се опитаме да направим правителство, доколкото това е възможно и дотолкова, доколкото това отговаря наистина на нашето убеждение и на нашето мислене“, добави Митева.

„Нека да минат изборите и да видим какъв ще е резултатът. В предишния парламент беше много трудно да се работи, така че неслучайно са тези наши заявки, не са просто приказки в празното пространство. Когато работите нещо, наистина трябва да го правите с добър партньор и да знаете, че имате една дума срещу себе си, която винаги можете да разчитате на нея“.

На въпрос в каква степен е възможно с мандата на една от партиите на протеста да се удължи като редовно настоящото правителство, тя отговори, че това е сложна комбинация. “Нека да не бързаме, нека да седнем да обсъдим и до какви решения ще стигнем“, добави Митева.

„Безспорно има експерти в това правителство, безспорно има министри, но дали има министри, които бихме подкрепили, това вече е друг въпрос на друго говорене. Предполагам, че някоя от партиите на протеста бихме подкрепили“, каза още Митева.

Юристката коментира и отказа на лидера на партията да се кандидатира за депутат.

„Щом е решил, че мястото му не е в парламента… Опитваме се там да влязат истинските експерти. Време е в парламента да влязат истинските експерти”, посочи Митева. Тя подчерта, че ако Слави Трифонов се кандидатира за президент, каквито предположения се появиха, ще го подкрепи.