Ива Митева: Кабинетът на ИНТ ще бъде гласуван в сряда

0
200
Ива Митева

Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии, каза тя

„Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарната зала на редовно заседание в сряда (11 август). От заявките на парламентарни групи разбирам, че за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват дотогава“.

Това каза пред БНР председателят на парламента Ива Митева. Тя уточни, че до провеждане на избора на кабинет в Народното събрание има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

„Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената са нови, да, но нали това искахме – млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър“, посочи тя.

Митева подчерта, че ролята на парламента трябва да се върне и той трябва да бъде много по-силен въпреки фрагментираното мнозинство.

Когато сме политици, трябва да внимаваме какво говорим и какво правим. Така председателят на парламента отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов.

„Трябва да сме отговорни“, допълни Ива Митева в предаването „Политически НЕкоректно“.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като „в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество“.