Ива Митева: Мая Манолова и Христо Иванов не познават правилника за работа на НС

0
136
Ива Митева

Редовно заседание на парламента ще има в сряда

Поздравявам президента за решението да разпусне 46-ото Народно събрание на 16 септември. Това заяви шефът на парламента Ива Митева преди заседанието на правната комисия.

„От 10-ина дни се упражняват върху мен и президента. Няма да свикам утре извънредно заседание на парламента, ще има редовно в сряда, 15 септември, за да спазим правилника. Вчера Мая Манолова си позволи да каже, че съм нарушила конституцията. Кое точно съм нарушила? Правилникът е със статут на закон“, добави тя и посочи, че е изумена и от коментара на Христо Иванов от „Демократична България“ относно неспазването на сроковете.

По думите ѝ Манолова и Иванов не са си свършили работата и не познават правилника за работа на Народното събрание, а отправят упреци. Митева коментира, че ако е взела решение за свикване на извънредното заседание, въпреки ограниченията, налагани от правилника за работа, рискува в следващия парламент това да се превърне в трайна практика за нарушаване на сроковете.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че Митева била твърде емоционална. „Правилникът затова е правилник, за да дава процедурни възможности и ако човек има желание да се свърши работа, винаги може“, допълни той.