Ива Митева: Премиерът предложи на Каримански пост доста далеч от страната

0
341
Ива Митева Снимка: Нова тв

Няма да оттеглим кандидатурата му за управител на БНБ, казва тя

Премиерът Кирил Петков е предложил пост далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатката от „Има такъв народ” Ива Митева пред Нова тв. Тя посочи, че става въпрос за представител на България в Световната банка.

„Депутат от „Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, посочи тя.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева. „Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение, да се появяват такива заплахи”, добави тя.

Според нея е логично и близко да се сетим защо и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.