Ива Митева: Третият мандат да отиде при „Демократична България“

0
105
Ива Митева

Да си дадем втори шанс и да свършим нещо смислено, да покажем, че има смисъл да сме в това НС, допълни зам.-председателката на парламента

Слави Трифонов е с крачка назад отдавна. Никога не се е месил в решенията, винаги сме ги обсъждали. Това каза Ива Митева от ИТН по БТВ.

„Слави Трифонов е лидер на „Има такъв народ“, но не е такъв, какъвто е Бойко Борисов или Корнелия Нинова, които са толкова силни и толкова месещи са навсякъде. Поне аз така съм го усетила, никога не се е опитал да ми влияе за някакво решение, особено когато то е експертно“, обясни тя.

Митева добави, че онези, които напуснаха, са обвинявали лидера в авторитарно вземане на решения, защото са очаквали определени постове.

Тя не изключи при трети мандат да се подкрепи предложението премиерът да е излъчен от ПП. „Третият мандат би трябвало да се даде на тази политическа сила, която най-много ще консолидира обединение около себе си“, добави Ива Митева. По думите й – през последните дни „Демократична България“ дава заявки затова.

Митева изтъкна, че ИТН също не биха отказали опит да сформират правителство с третия мандат, но счита, че с ДБ шансът за диалог е по-голям.

„От това, което чувам от „Продължаваме промяната“, от „БСП за България“, мисля, че „Демократична България“ могат да направят това обединение“, каза тя.

„Независимо при кого отиде мандатът, дали при нас, ДБ или БСП, мисля, че трябва да го осмислим като общ на всички заедно. На всички, които искаме да направим нещо. Да си дадем втори шанс и да свършим нещо смислено, да покажем, че има смисъл да сме в това НС“, допълни зам.-председателката на парламента.