Ивайло Мирчев: Разграничителните линии с БСП вече са твърде много

0
140
Иво Мирчев Снимка: фейсбук/БТВ

Разбирам колегите от ПП, които отхвърлят възможността да се управлява с БСП, коментира депутатът от ГЕРБ

Информацията, че Нидерландия ще подари на България F-16, ако дарим нашите самолети, е от тамошна медия. Това потвърди Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в ефира на Би Ти Ви.

Ресурсът на тези изтребители е към своя край. Има няколко летящи МиГ-29 и модернизирани Су-25, но особено ресурсът на МиГ-29 е изчерпан и нямаме особен избор след 2023 г. какво да правим с тях. Очевидно има санкции за Русия, трябва да мислим за модернизация, трябва да помислим и за употребявани самолети. Преди няколко дни Словакия получи осем хеликоптера. Да, те не получават веднага оръжие, когато си го дадат, но става в нормални срокове. При самолетите не е важно на колко години са, а какъв летателен ресурс им остава. След 2023 г. ние на тези МиГ-29 не можем да летим, няма от къде да се вземат резервни части, обясни Мирчев. Той заяви, че от ДБ искат да се модернизира армията, а тези, които ги определят като „войнолюбци“, са руски патриоти.

Ние не считаме, че трябва да имаме мандат и управление на ГЕРБ. С втория мандат говорим за правителство на малцинството, ако то получи такава подкрепа в НС. Най-логичната коалиция е с „Демократична България“. Разграничителните линии с БСП вече са твърде много – освен войната в Украйна, модернизацията на българската армия, еврото, хартиената бюлетина. БСП все повече се отдалечават от трезвостта, така че разбирам колегите от ПП, отхвърляйки възможността да се управлява с БСП. Ние винаги сме били в един лагер – патриотично-дясно-център“, коментира Мирчев изгледите за правителство.

Работихме добре с всички в ПП с някои нюанси, разбира се. Включително на енергийни, данъчни теми. Не мисля, че ще става дума за каквато и да е коалиция с БСП. За втория мандат има много опции, има възможности за участие с политически фигури. Но нямаме накова решение на органите. Искам да ви кажа, че млякото вече е 5 лв. Ако го чакаме да стане 10 лв. и още не сме направили правителство, и за по-малко от две години направим пети избори, не мисля, че хората очакват това от нас. Ние искаме да направим нещо за страната си. Не можем да участваме в управление с ГЕРБ, но може да го направим с ПП. Ако ГЕРБ предложи нещо за влизането в еврозоната, за свалянето на Гешев, каза Мирчев.

Ако питате Ванга, тя ще ви каже, че при БСП ще отиде третия мандат. Ако питате Кенеди, ще ви каже, че при Стефан Янев ще отиде, коментира депутатът. Той отрече от ДБ да подкрепят Борис Бонев като кандидат за кмет на София, въпреки че били единомишленици, но пожела общо явяване с ПП.