Ивайло Вълчев от ИТН за третия мандат: Питат ни „искаш ли да си празнуваш рождения ден на моята дата“

0
181
Ивайло Вълчев

Позицията ни е непроменена – няма да влизаме в разговори за третия мандат, каза той

Това за нас по никакъв начин не стои на дневен ред. Нашата позиция е повече от ясна, каза пред журналисти в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев в отговор на въпрос има ли шанс да се създаде правителство с третия мандат с участието на ИТН, предаде репортер на Novini.bg.

Той представи образно позицията на ИТН, като попита репортер кога е рожденият му ден. Мъжът отговори, че рожденият му ден е през януари. „Представете си, че каните на рождения си ден едни хора, които казват „кой друг ще дойде, какво ще ти подарят, какво ще има за ядене, за пиене“ и казват „Нне, няма да дойдем, ще кажем и на другите да не идват и въобще вашият рожден ден през януари не е добра идея“. След което същите хора идват при вас и казват „искаш ли да си празнуваш рождения ден на моята дата през декември“, заяви Вълчев.

Нямаме въобще база, на която да разсъждаваме по това нещо. Казахме повече от ясно, че няма да влизаме в разговори за трети мандат. За пореден път казваме, че логиката, по която сега ни се предлага нещо, което можеше да се случи преди един месец с нашия мандат, за нас наистина е непостижима логика. Тогава не можеше, а сега може – ето ви мандат, направете го. Ние искахме да го направим преди един месец, коментира зам.-председателят на ПГ на ИТН.

Той уточни, че ИТН не са получили покана от БСП за разговори за съставяне на правителство. По думите му отправената от БСП към ИТН покана за разговори по актуализаицята на бюджета е една покана, изпълнена с добро желание, но с не много смисъл, тъй като по бюджета се работи в Комисията по финанси.