Избиран пет пъти за кмет падна с тротинетка в канавка и загина

0
249
Петър Ненов

Води се разследване

Избираният 5 пъти за кмет на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов загина при нелеп инцидент снощи, съобщи Plovdiv24.bg.

Около 21 часа е получено съобщение, че в канавка на пътя между селата Старо Железаре и Паничери е забелязан мъж. Пристигналите полицейски служители са установили, че се е движил с индивидуално електрическо средство, тип тротинетка. Медици от Спешна помощ на място са констатирали смъртта му. Образувано е досъдебно производство, което трябва да изясни причините и обстоятелствата за пътния инцидент и последвалата смърт, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Администрацията на община Хисаря написа в страницата си във фейсбук:

„Общинската администрация на Хисаря, Общинският съвет Хисаря и кметовете на кметства изказват своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на дългогодишния кмет на с. Ново Железаре. Г-н Петър Ненов ни напусна внезапно снощи! Поклон пред всеотдайната и с достойнство изпълнена работа за жителите на с. Ново Железаре!“.

Не е известно кога ще бъде изпращането на дългогодишния кмет на Ново Железаре.

Предстои Общинският съвет на Хисаря да назначи временно изпълняващ длъжността кмет. След това ЦИК насрочва частични местни избори, които ще се организират от местната ОИК.