Избори – Тошко, избори – Тошко, избори – Тошко… Перпетуум мобиле за демонтиране на българската демокрация

0
480
Тошко Йорданов Снимка: Новини.бг

Мат’риалът гласува, шоуто върви, Радев управлява на сцената, някои други другари – зад сцената

Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Шапка свалям на находчивостта на този дяволски мозък, който измисли перпетуум мобиле за демонтиране на българската демокрация – по-точно на това, което е останало от нея. Избори… избори… избори… Избори – Тошко… Избори – Тошко… Избори – Тошко… Три, четири, пет пъти – колкото поеме.

Мат’риалът гласува, шоуто върви, Радев управлява на сцената, някои други другари – зад сцената… Както обикновено – по български. Парламент няма. Т.е. – има, но на всеки три месеца за по две седмици, както беше при др. Живков… И като се събере парламентът такива ги върши, че електоратът пита – айде бе, тези не бяха ли по 7/8, защо ги дават по Канал 1?

В страната величествено управлява просветен авторитаризъм – на просветения Радев, на просветения Рашков и – на тласъци – на просветения Тошко… В краен случай се намесва и просветеният Слави – за по-важните съждения и напътствия. Другите просветени – както им е табиетът – не се обаждат. Чегъртат туй-онуй, но не е съвсем ясно какво се появява на мястото на изчегъртаното. То ще се чуе какво, ама тогава да не се сърдите пак… Така май че ще продължим до ноември – когато моделът на просветения авторитаризъм може да придобие нов мандат… Ама може и да не придобие…

P.S. Просветеният Бойко и другите предишни просветени поне не пипаха фасадата. Не че е голямо утешение, но има значение.