Измамници връщат БСП на власт

0
1178
Христо Иванов и Корнелия Нинова Снимка: архив

Този сценарий БСП и подобни на „Демократична България“ политически патерици са ни го разигравали неведнъж в миналото. Така се създаваха най-калпавите правителства на България

Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: УРА! УРА! УРА, ДРУГАРИ!

Целта на левия метеж, т.е. на т.н. протести миналата година, бе да върне БСП на власт и той почти я постигна. Това не може да му се отрече. Президентът и вицепрезидентът от БСП получиха силна подкрепа от метежниците и им отвърнаха със същото. Така си гарантираха тяхната подкрепа за втори мандат. Защото БСП е столетна партия, която винаги трябва да бъде на власт. Ако сама не може, то винаги ще се намери кой да я подкрепи.

Това, второто, го наблюдаваме в момента. Поне две от метежническите партии от миналата година са готови на „преговори“ с БСП. И обект на тези преговори, както е добре известно, е властта, т.е. подкрепа за правителство. БСП има своите министри и в сегашното служебно правителство, назначено от нейния президент. Затова и откровено предложи то да стане, ако може, редовно правителство. Но ако не може, а и май не им е достатъчно, необходима е подкрепа. И тук на помощ идва, както и можеше да се очаква, а аз и го прогнозирах още миналата година, „синът на партията“.

Естествено, че „Демократична Бългрия“ ще преговаря с БСП. Мила родна майчина прегръдка. В името на „спасението“на отечеството!

Този сценарий БСП и подобни на „Демократична България“ политически патерици, са ни го разигравали неведнъж в миналото. От самото начало на прехода. Така се създаваха най-калпавите правителства на България – омешаните. Обикновено партии и лидери с либерална ориентация са тези, които се гушкат с партията майка. За тях това е нещо като родова признателност, спомен за кърма от детството. И в това отношение е прав Христо Иванов, че „няма ляво, няма дясно“. Директно се влиза в дерето тясно. Защото колчем БСП с помощта на партии като „Демократична България“ е стигала до властта, толкова пъти е успявала ефективно да съсипе държавата.

Впрочем съсипията, осъществявана активно от бесепарския ни президент, вече се усеща от всички. Изчезнаха неизвестно как парите от държавния бюджет, а уж ни лъжеха тия синковци, че повече са събрали и натрупали в държавната хазна. Събрали са таратанци. Започваха да подскачат нагоре и цените на хранителни стоки, горива и услуги. А заплатите и пенсиите си траят, не мърдат нагоре. Вече не се строи, а само се чегърта. Янлъш работа.

Обиколил съм света, но не съм видял небостъргач с изчегъртване да е построен.

Там където има оправени държави има градеж, а не изчегъртване. У нас, защото толкова им сече пипето на президента от БСП и на неговите служебни министри, е обратното. Спряха да строят, дори и на работниците пари не платиха за изработеното и продължават да човъркат, т.е. да изчегъртват. Затова ги харесва и Елена Йончева. Познавам я. Тя си пада по такива обратности. И скоро гости ще им доведе, за да видят тия „загубени“ европейци как БСП с либерална помощ се връща на власт.

Лошото време за България е вече факт. Измамници връщат БСП на власт. Затова и нищо добро не можем да очакваме. И много скоро ще видим това, което сега ви показвам само на карикатурата. А защо ще го видим ли? Как защо? Защото „Демократична България“ и БСП вече преговарят. Изобщо: Ура! Ура! Ура, другари!