Йорданова не изпратила никакви сигнали срещу Гешев в КПКОНПИ

0
236
Надежда Йорданова

Поканена е в комисията да изясни какво е имала предвид

Правосъдната министърка Надежда Йорданова е поканена утре в КПКОНПИ, за да каже има ли сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев и защо не ги е изпратила в комисията.

От сайта на комисията става ясно, че повод за това е проверка за наличието в Министерството на правосъдието на сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев.

„Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от министър Йорданова. До настоящия момент изисканите материали не са изпратени от Министерството на правосъдието в дирекция „Противодействие на корупцията“. Поради това до министър Йорданова е изпратена покана за явяване в дирекцията за изясняване на фактите по направените от нея изявления в медиите“, пишат в съобщение на сайта си от КПКОНПИ.

В края на януари покрай коментар на Йорданова за евентуална процедура по прекратяване мандата на главния прокурор тя обяви, че са налице различни видове негови нарушения както в рамките на настоящия мандат на Гешев, така и в предходните му професионални действия.