Кадиев: По-бързо оставка на директора на НАП Румен Спецов

0
173
Георги Кадиев Снимка: фейсбук

Няма начин такъв човек да е ръководител, защото това рефлектира на администрацията надолу, коментира политикът

Лидерът на „Нормална държава“ Георги Кадиев поиска за пореден път оставката на шефа на НАП Румен Спецов – този път в ефира на Bulgaria ON AIR. Причината са дългове към приходната агенция на продадена преди години фирма на Спецов. Кадиев настоява за проверка на фактите около ревизията на фирмата, докато Румен Спецов е бил неин управител и собственик. По думите му е очевидно, че фирмата е продадена, за да се избегне плащане на данъчни задължения.

Зададох няколко въпроса на Министерството на финансите и се надявах да дадат отговори, не трябва да има петна по репутацията. Отговорът на НАП беше формален. Преди ревизионния акт е самата ревизия, която не трае две седмици. Всяко ревизирано лице разбира накъде отиват нещата, особено ако е бивш служител на Агенцията, каза Георги Кадиев.

По думите му тази проверка се прави за не повече от 3 минути.

„Няма никаква причина да се правят комисии, служителката, която е извършила ревизията, тя е правила проверки на Цветанов, все още е служител там“, посочи той.

Според Кадиев щетата вече е нанесена, а колкото по-бързо дойде оставката на Спецов – толкова по-добре.

„Не че имам против Спецов. Ако имаш съмнения в ръководството относно данъчни престъпления, няма начин такъв човек да е ръководител, защото това рефлектира на администрацията надолу. Казусът е морален, не е незаконен. Фирмата към момента на продажбата е била в ревизия и той е виждал накъде отива ревизията. Ако не подаде оставка, трябва да обясни как е продал дяловете си по време на ревизия“, заяви още Кадиев за Bulgaria ON AIR.