Как Кирил Петков досущ като един Спартак се борил за „робите“, но решили да го овалят в лайна

0
1701
Петко Петков Снимка: фейсбук

Шугър Фейс се жертвал за България, въпреки че много обичал Канада

Невелин Ганчев

Икономическият министър Кирил Петков досущ като един Спартак се борил за робите, но крадците решили да го овалят в лайна и да го изплашат, става ясно от пост във фейсбук на баща му Петко Петков.

Той пише, че не би направил такава жертва като сина си – да се откаже от канадското си гражданство, защото Канада е направила за семейството му повече, отколкото България.

Ето цялата публикация на Петко Петков:

Искам да кажа, че това, което жертва Кирил – да се откаже от канадското си гражданство – аз не бих могъл да направя.

Канада е една прекрасна държава, която ни е дала много повече от българската държава, и двамата я обичаме много. Кирил намери сили в себе си и за доброто на България направи своя избор и се отказа. В канадската практика няма такъв прецедент – някой доброволно да се откаже и после като кандидатства, да си го получи обратно.

Дано Господ помогне и неговата жертва не е била на вятъра.

Хронологията е следната. Отначало го подцениха. После той с усмивка спря милиардите на крадците, които от 30 години смучат от нашите пари. Те си помислиха – добре ще го приемем в нашия клуб и също ще ръфа кърваво месо от робите, но – изненада! Какъв е тоя? Не иска да ръфа, а иска да се бори за робите? Такъв не сме виждали. Трябва да го оваляме в лайна и да го изплашим.

Дотук така. Да видим как ще продължи!

Ако трябва да се разшифрова алегоричния текст на Петко Петков, става въпрос за следното. „Лайната“ всъщност са нарушаването на конституцията от неговия син. Към момента на назначаването му за министър, той не е имал това право, тъй като е бил с двойно гражданство – българско и канадско. „Овалването в лайна“ е огласяването на неприятния случай на погазване на конституцията.

„Милиардите на крадците“, които е спрял Шугър Фейс, както от ДПС наричат Кирил Петков, са отпуснати кредити от Българската банка за развитие на няколко големи компании, които са обезпечени и се обслужват редовно. Ако в Канада казват на кредитите кражби, това е отделен въпрос.

Ако в Канада е позволено човек с двойно гражданство да става министър, в България – не е. Ако в Канада се развеждаш със съпругата в момента в който подадеш молба в съда, в България чакаш месеци. Ако в Канада е позволено да се погазва конституцията…