Калановски от ДБ поиска оставката на министър Атанасов: Срам и позор за културата

0
168
Веселин Калановски

Много бих се радвал от „Продължаваме промяната“ да ме чуят и да ни зарадват с щастлив петък без този министър, каза общинският съветник и актьор

Съветникът в Столичната община от „Демократична България” Веселин Калановски поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов в сутрешния блок на бТВ.

„Съпоставката Атанас Атанасов и министър на културата са две доста различни стойности и трудно могат да се съберат на едно място. Някои хора се опитаха да го оправдаят с младостта му, няма такава младост. Това поведение е чиста форма на инфантилизъм, на 32 години, това е инфантилизъм”, заяви Калановски, който е и актьор.

„Много бих се радвал, ако ПП ме чуят и да ни зарадват с щастлив петък без този министър. Това е срам и позор за българската култура. С това поведение г-н Атанасов демонстрира отношение към културата на българската политическа класа. Това е венецът на цялото му поведение”, допълни той. Калановски заяви, че този министър е отсъствал от министерството досега. Подчерта, че говори в личното си качество, но настоя в думите му да се вслушат и лидерите на ДБ.

„Ако ме слушате, поискайте оставката на този мъж”, каза Калановски.

„За съжаление, голяма част от политическия елит с назначението на Атанасов демонстрира отношението към културата на българската политическа класа. Няма Закон за театъра, за сценичните изкуства, трябва да бъдат изменен Закона за културното наследство. Какво прави три месеца този мъж?”, добави съветникът.